Sunday, December 27, 2009

Smisao, spiskovi, stranice, planovi..

Posto sa prozora vidim TC Usce, mogu vam samo preneti da je situacija krajnje ozbiljna. U odredjenom momentu red za u TC bude maltene od Brankovog mosta. Stice se utisak da svi nesto kupuju.
Nista ja to ne razumem.. Kapiram, na taj dan se rodila planeta (tako mi jedino zvuci logicno), sta li ;) ali ipak, pa zar je toliko ozbiljno sve to.
Razmisljala sam danas kako ne razmisljam o poklonim za najblize vise, ne ocekujem da ih dobijem. Ono sta sam pocela da ocekujem je da budu dobri prema meni :) i da budem dobra prema njima ja.
Zaista, nije tesko. Vidim, tokom cele godine nema ni jedan praznik koji po tradiciji nalaze da se za mile&drage uradi nesto.. Dakle, da pojasnim NE DA SE KUPI (Dolar, euro, kes kes kes..) nego da se uradi nesto.
I umesto tih silnih spiskova koje ljudi prave za poklone, sarenih papira i sl, volela bih da vidim kako idemo sa mamama na kolace u poslasticarnicu, kako gledamo film iako ne volim(o) da idemo u bioskop previse, kako vucemo neku decu na sladoled u sred zime ili kako nekome objasnjavamo sta je iso a sta dof iako nam se to bas ne radi. Ako imate decka, napravite mu gomilu mesa i pomfrit, kupite pivo u konzervama, nasnimite nekoliko super-kul-zenama dosadnih americkih starijih akcionih filmova i odgledajte maraton kako treba i valja.. neke bas filmove koje voli..


Prethodni dan i danasnji provela sam sa osobom koju volim, sa kojom mogu da se smejem i kada cutim..
Juce mi se kuca napunila ljudima koji su prethodne godine bili uz mene (ne samo netom i telefonom, nego i fizicki).. tako sam sastavila spisak onih koje bih volela da vidim i sa njima proslavim ulazak u cetvrtu deceniju. Iako mi je rodjendan 31.12, ali se tada svi rastrce na razne strane.
I bilo je lepo, bila sam srecna i danas sam.
Neke izuzetno tuzne stvari su se desile u prethodnoj godini te vise ne zelim da se plasim da kazem ljudima koji mi znace da ih volim i da sam srecna sto se druzim sa njima.
Nemojte to da zaboravite da uradite, sve ostale stvari sa spiska najcesce mogu jos dosta da cekaju. Ovo je vrlo hitno.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails