Sunday, June 6, 2010

Sex on the beach

Ok, mislila sam Sex and the City 2, ali je film bliži nazivu posta :) ..

Uglavnom, otišla sam sa predrasudama da je film smorić sa mnogo fancy odeće (tako sam doživela prvi deo), a vratih se sa utiskom da jeste bilo dosta fancy odeće.. Ali definitivno nije bilo smaranja.

Da, znam, žensko sam, pa ubite me. Ali film je ipak zabavan i ima dosta šala koje baš nasmeju. Onako, iskreno. Većinu američkih komedija gledam bez da mi se usne i pomere. Ovde su glumice (da, svaka ponaosob) fenomenalno iznele uloge i šale što verbalno, što gestikulacijom. A da je Samanta slučajno Meril Strip ili da se film ne zove po ovoj seriji, dobila bi Oskra verovatno )veliki šbbkbb).
U krajnjoj liniji, koliko čujem od raznih žena - dobija ona Oskra od publike stalno, obzirom da je postala najpopularniji lik serije. Inače, medicinska razna društva se bune što Samanta (koja je imala rak dojke ranije) sada pije hormone (koji se sa takvim bolestima u prošlosti ne prepisuju), ali možemo da se pravimo da to ne znamo, pa pobogu - ovo je film, bajka, holivud..
Ok, Keri kao Keri, kada bi mogao ceo svet uvek i samo da se vrti oko nje, sve bi joj bilo ok.. tako da derište se i dalje igra :) ..
Miranda i Šarlot su napokon dobile maaaaalkice više prostora, te su prikazane malo humanije i realnije..


Na kraju krajeva, zabavno je. Meni je bilo. Doduše, imala sam super zabavnu drugaricu za društvo, te nam smejanje i komentari nisu bili strani..
A na www.imdb.com stranici, sajt je tako bedno ozvezdan da neću ni da vam stavljam link.. Ne znam ko je glasao tamo, ali ocena nije adekvatna definitivno.

Odeća jeste ponegde i više nego preterana, ali prživećete :) . Uglavnom, ima tako dobrih boja i haljina, mada ima i dosta "wtf??!" momenata..

I da, btw - bilo je i tipova na projekciji, i smejali su se :) .. pa sve i aplaudirali u jednom momentu :) ! Bravo za njih, to je duh!

Takođe, bilo je i par nekih meni lično pranapaljenih scena (ne na sexualan nacin, toga je bilo samo u šalama, koje su ok.. ali je u seriji bilo više konkretnih situacija), kada glavne junakinje pevaju i sl - ali to je sve nekako u duhu delom bajkovitog prikazivanja tog lepog njihovog odnosa koji smo gledali od pre 10ak godina.. U krajnjoj liniji, ako se ovde propagira prijateljstvo, a one ipak imaju iskren/otvoren odnos, i vole se sve ove godine - onda je sasvim ok što je pakovanje šareno..
I pored toga, dosta je prikazano i nekih običnih, prizmenih stvari i problema.. realnih.. bez obzira na cenu kauča...

Pogledajte :)

3 comments:

Sale said...

evo, pojavila se konacno i jedna kvalitetna recenzija filma, iz pera žene, naravno ;)

http://popboks.com/tekst.php?ID=8106

(već sam probao jedan comment ovde malopre , ali je nestao, ne znam da li će i ovaj ..)

Jelena Vesković said...

Hoces da kažeš da moja nije kvalitetna recenzije :D ?

Jelena Vesković said...

Procitah.
Slažem se da su vređali ljude koji nose burke (uniformica), dok i same nose markirane uniforme..
Slažem se da su se u par navrata obukle kao idioti, pogotovo dok u pustinji šetaju, a scenu kasnije su se opet (u sred pustinje) presvukle u neku drugu fancy odeću.
Dakle, ono je film koji prodaje robne marke, i jeste po malo reklama.
Ali mi je to isto kao da sad pljujem po Bondu, Džejms Bondu, jer vozi super sexy kola a poseksao se samo sa dve žene u filmu, i što ume da leti i sve ih prebije na početku kao i na kraju..
Oh, dajte, nije film toliko loš sem ako se ne očekuje neko urbano neon ostvarenje, kakvo ovo nikad nije ni bilo..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails