Thursday, June 3, 2010

A Single Man


A Single Man je zanimljiva priča, u moru ubrzanih filmova koje ovih dana imamo priliku da gledamo.Rediteljski prvenac Tom Forda, modnog dizajnera.
Colin Firht je umalo dobio Oskara za ovu ulogu, nažalost samo umalo. Uz njega igra i Julianne Moore, koja je 4x bila nominovana za Oskara (ne i za ovu ulogu)..



Uglavnom, naš glavni lik preživljava život nakon što je izgubio nekoga koga voli. Svog dečka, zapravo. Bukvalno preživljava, svako jutro je početak noćne more i ponovno suočavanje sa gubitkom. Rešava da oduzme sebi život i film zapravo opisuje kako doživljava ovaj svet neko ko je odlučio da sve to napusti svojom voljom. Svaki susret postaje poslednji, a u filmu ćete (nadam se) primetiti da se boje saturišu i desaturišu zavisno od njegovih osećaja prema onome šta vidi/oseti.. uglavnom u komunikaciji sa ljudima (ili dok se priseća). Meni se to jako dopada, pošto tako isto doživljavam boje na fotografiji, kao jako bitne, te mi je ovo više puta padalo na pamet - kao dobar način da se na filmu bez zvuka vrlo lako prikaže nešto unutrašnje u likovima..

Film nije pretenciozan, ide polako i to je to - film. Muzika je odlicna, soudtrack pogadja tacno kako treba.
Meni se dopao, i preporučujem ga. Takođe, kako je trenutno u modi retro fazon, zabavno je gledati film koji je smešten u neke 60te..

(A muškarcima kojima je i dalje teško da gledaju dva tipa koji se vole... pa, prevaziđite to već jednom ;) ! )

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails