Saturday, February 13, 2010

Air u Beogradu..

Sve sto smo ocekivali, dobili smo, a kako je koncert odmicao, bilo je samo bolje..
nego, krenimo od pocetka.

Stigli smo oko 20.20h, malo ljudi, dosta mesta, pregradjena Arena pri kraju da ne bi delovala previse prazno..
Zatekli smo domaci bend, Svi na pod, kako sarmira one koji ih jos nisu slusali, i kako zadivljuje svoje fanove koji znaju reci pesama..
Uglavnom, vrlo simpaticna devojka koja lepo i lako peva (Bojana Vunturišević), sa nekim energicnim ljudima na sceni. Potpuno smo kupljeni i okupirani njima od tada..
Meni se tu u nekim pesmama cinilo da cujem i Bebi Dol, koja nije bila na sceni, ali je verovatno bila u inspiraciji ovih ljudi..
Mozda cak i Darkvudi..
No kako god, nije bitno na koga podsecaju, jer pre svega su svoji i lepo im ide. Iskopaju po koju pesmu i fino obrade, ali imaju i svoje stvari. Ura! za njih i nadamo se da ce biti jos..



Onda je nastupila neka lepa i fina Jane, sa grupom koja se zove Jane Jane. Tip muzike je nesto kao Norah Jones, ali sa vecom tendencijom ka sarenolikijim tonovima.. Tuzna je cinjenica o Kalimerovom sindromu (nepravda, pa to ti je!!), odnosno ozvucenje je bilo mnooooooogoooo bolje postavljeno njima nego ovim prethodnim, "nasim"..
Ipak, nesto nam je to bilo dosadnjikavo, pa smo resili da popijemo po pivce ispred u holu..

A onda je nastupila pauza, i dosli su i oni. Air.
Muzika koja mnogim deluje kao ambijentalna (meni ne), popunila je preostala slobodna mesta u Areni. Koncert je isao sasvim fino, a neke pesme pomalo podsecaju na raznezeni Krafwerk.. Dakle, meni tako deluje.
Da li reci odakle im ime grupice? AIR, na francuskom je Amour, Imagination, Rêve (Ljubav, masta, san)..
Upoznali su se dok je Jean-Benoît Dunckel studirao matemariku, a Nicolas Godin arhitekturu.
U bendu Jean je elektronski deo zvuka, dok Nicolas svira bas gitaru, akusticnu gitaru i elektricnu gitaru, takodje i peva, a i proizvodi vokoder vokale..
Ah da, kamera koja nam ih je projektovala na dva bima, bila je skoncentrisana 98% vremena na Jean-a, a za to vreme je Nikolas, menjao instrumente bez ikakvog izraza lica, potpuno ozbiljan i u poslu :) .. No, na kraju se oboje nasmejase, valjda je i njima bilo lepo kao nama :) ah :) .
Na bisu su izveli jos tri pesme, i potpuno nas odusevili
..
Evo sta sam tom priliko zabelezila, pomocu telefona :)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails